Search
Forespørsel om stålhall

“Med Borga fikk vi en løsning som oppfylte våre behov”

MK Buss arrangerer bussreiser over hele Europa og transporterer 20 000 reisende hvert år. Selskapet ble etablert for tredve år siden av nåværende eier Mikael Bergh og hans far, Karl-Erik. Selskapet har vokst jevnt og trutt, og i dag tilbyr Mikael og kona Helen reiser til 75 reisemål. I tillegg til bussreisene i Europa tilbyr de også en del kombinasjonsreiser, da med flyreise til mål lenger unna og buss på stedet for rundreiser på selve destinasjonen. Dette er en måte å demme opp for den stadig hardere konkurransen fra lavprisflyselskapene.

TEKST: EVERT BLOMKVIST | FOTO: THOMAS HARRYSSON

– Det er tøff konkurranse over hele linjen, men spesielt lavprisflyene har blitt en sterk konkurrent til bussreiser, som alltid har vært det prisgunstige alternativet til charterreiser.

For 20 år siden ville sikkert de moderne turistbusser som selskapet benytter, blitt beskrevet som luksusbusser – så langt har man kommet i standardhevingen. Mikael forteller at i dag koster en buss 4 millioner i innkjøp.

borga_steel_buildings_commercial_caseMK_1

For noen år siden holdt ikke selskapets bussgarasje mål lenger, og selskapet skulle investere i et nybygg. Mikael tok da kontakt med Borga.

En del av grunnen var nok at firmaene var naboer, og at Mikael derfor kjente godt til Borgas produkter og kapasitet.

– Hadde vel ikke noe valg, siden vi treffer hverandre nesten hver morgen, spøker Mikael.

Men han innrømmer at han likevel hadde god oversikt over prisene og kvaliteten i resten av markedet også.

– Vi ville bygge helt nytt og samlokalisere bussgarasjen og kontoret. Tidligere lå kontoret nede i byen, noe som kunne være upraktisk. Jeg hadde noen ideer om hvordan jeg ville ha det, og sammen med Borga fant vi en modell og løsning som passet til våre behov.

Resultatet er en 850 kvadratmeter stor bygning med lyse kontorer i to etasjer og en storslått inngang i glass. Hoveddelen av bygningen rommer en stor bussgarasje med separate porter og plass til fem busser, samt en vaskehall som også tjener som garasjeplass for en buss.

– Grunnarbeidet ble utført av et annet foretak, men ellers har Borga hatt hånd om hele bygget. Hele prosessen gikk fint, og resultatet ble ordentlig vellykket. Vi er veldig fornøyd med alt, sier Mikael, som også synes at kontakten mellom selskapene ble håndtert på eksemplarisk vis, og at alle spørsmål underveis ble løst på smidig vis.

Selv har han nettopp kommet hjem fra en reise i New York, dog ikke med buss.

– Eller, jeg reiste jo med “Airbus”, da, sier han leende.

Fakta om MK Bussresor:

Busselskap som arrangerer reiser i hele Europa samt kombinasjonsreiser med fly til reisemål utenfor Europa. Har 75 reisemål i grunntilbudet sitt, men arrangerer også spesialreiser etter ønskemål. Selskapet driver dessuten med ren bestillingstrafikk for folk som ønsker å leie en buss. Totalt transporterer selskapet 20 000 reisende i året. Selskapet drives av ekteparet Mikael og Helen Bergh.

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Vis mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vennligst vent, søker etter "{{query}}" ...