Search
Forespørsel om stålhall

Det begynte for 25 år siden, med Oktoberfest og Filadelfia.

– På begynnelsen av nittitallet fikk jeg tak i et sirkustelt som Filadelfia hadde brukt som veikirke, forteller hovedeieren av selskapet Skara Tält & Montage AB, Joachim Wahlström.

TEKST: EVERT BLOMKVIST | FOTO: THOMAS HARRYSSON

Joachim tenkte at han sikkert kunne leie ut teltet og tjene penger på det. Og det stemte. Fra å jobbe med oktoberfester i noen svenske byer, har selskapet i dag utvidet sin virksomhet til å gjelde hele Sverige og også ute i Europa.

På lageret finner man i dag telt av alle slag, men også scener, lektere, møbler, gjerder og alt annet som hører med. Alle typer arrangementsutstyr som brukes til alle mulige slags arrangementer.

– Det dreier seg om konserter, festivaler, bryllup, firmaeventer, messer – ja, alt mulig, forteller Joachim, som i over 15 år har jobbet heltid i virksomheten og i dag har 6–7 ansatte.

– Vi leier også ut forskjellig værbeskyttelsesutstyr til byggeplasser, slik at vi har like mye å gjøre hele året.

Da lokalene begynte å bli for små, bestemte Joachim seg for å bygge nytt og spesialtilpasset, men det tok en stund før han endelig kom i gang.

– Ja, vi tenkte nok på saken i et par års tid før vi fattet den endelige beslutningen.

I løpet av denne tiden hadde Joachim kontakt med Borga, og ideene om hvordan bygget skulle se ut, vokste fram. Da beslutningen endelig var tatt om å bygge nytt, ble ideene realisert ved hjelp av Borgas ansatte. Bygningens endelige utforming ble til gjennom idémyldring oss i mellom.

Selve byggeprosessen tok litt lengre tid enn forventet fordi vi fikk en uvanlig kald og snørik vinter.

– Ja, det var virkelig ikke Borgas feil, sier Joachim.

– Planen var jo at lokalene skulle stå ferdig innen vinteren kom, og det hadde de sikkert også gjort hvis vi hadde fått en normal vinter, sier han.

– Men den sterke kulden og snøen kom veldig tidlig til å være her i Skara, og det forsinket hele byggeprosessen.

Men da bygget endelig kom på plass, ble det akkurat slik Joachim hadde sett for seg.

– Selvfølgelig er det alltid ting ved et bygg som man kanskje ville ha gjort litt annerledes om man skulle gjort det om igjen, men alt i alt ble det bra, og jeg er veldig fornøyd med kontakten og samarbeidet jeg hadde med Borga om utformingen, sier Joachim, som synes at han har fått lokaler som er spesielt tilpasset virksomheten.

 

Fakta om Skara Tält & Montage ABLeier ut telt og annet arrangementsutstyr til konserter, festivaler, messer, firmaeventer og private tilstelninger. Tilbyr også gjerder og værbeskyttelsesutstyr til byggebransjen. Hovedeieren Joachim Wahlström har drevet selskapet på heltid i 15 år.
{{group.title}} ({{group.result.total}})
Vis mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vennligst vent, søker etter "{{query}}" ...